Home F.A.Q.

F.A.Q.

ENGLISH

What does the website’s name mean? 

When I went on my big solo journey around 9 countries and 3 continents in 2015, I started off with 15 plane tickets and that gave me the idea for the name.

Which countries have you visited?

Europe: Hungary, England, Scotland, Wales, Northern Ireland, Ireland, Holland, Belgium, France, Monaco, Spain, Portugal, Switzerland, Italy, Vatican, Germany, Austria, Czech Republic, Slovakia, Slovenia, Croatia, Denmark, Greece, Poland, Latvia, Malta, Sweden, Turkey, Russia

Asia: Sri Lanka, Thailand, Malaysia, Singapore, Hong Kong, China, South Korea, Indonesia, Cambodia, Vietnam, Japan, UAE, Oman, India, Jordan

Americas: USA

Oceania: Australia

Africa: South Africa, Tunisia, Morocco, Egypt

What’s your favourite place in the world? 

Ah it’s impossible to name just one! I really really like the cities of Copenhagen and Amsterdam. As a whole country, Italy and France are some of my favourite places in the world, but Bali and Sri Lanka also hold a really special place in my heart as I’ve worked in these places, so that experience was obviously more than just your average sightseeing-toursting kinda travels. And Budapest and London are the two cities that I call home, I love them both.

Where do you want to go next? 

I’d love to go to Iceland and Norway in Europe! Regarding overseas dreams, I’d love to explore Brazil, Canada, New Zealand, Peru and Mexico. I’d love to go back to Indonesia and Australia as well!

What camera do you use? 

All my pictures are taken with my iPhone and I use the Snapseed app to edit them.


MAGYARUL

Hogyan utazol ennyit? Mivel foglalkozol? Honnan van pénzed (eddigi kedvencem: “MIÉRT VAGY GAZDAG??”), honnan van időd, satöbbisatöbbi… 

Erről írtam egy hosszabb cikket amit IDE KATTINTVA elolvashatsz. Nem vagyok lottó nyertes vagy gazdag szülők elkényeztetett kislánya, sosem dubajoztam vagy tettem bármi illegális gonoszrosszcsúnya dolgot, minden utamra magam teremtettem elő a pénzt és az időt is.

Mit jelent a honlap neve? 

Arra az útra, melynek apropóján ezt a honlapot indítottam, 15 repjeggyel indultam el:)

Melyik országokban jártál eddig?

A két otthonomon, Magyarországon és az Egyesült Királyságon kívül eddig az alábbi országokba jutottam el: Görögország, Írország, Dánia, Franciaország, Portugália, Spanyolország, Hollandia, Belgium, Svájc, Olaszország és Vatikán, Lettország, Monaco, Oroszország, Svédország, Németország, Ausztria, Szlovákia, Szlovénia, Horvátország, Csehország, Törökország, Lengyelország, Tunézia, Marokkó, Dél-Afrika, Egyiptom, Egyesült Államok, Sri Lanka, Thaiföld, Malajzia, Szingapúr, Dél-Korea, Hong Kong, Kína, Japán, Kambodzsa, Vietnám, Indonézia, Ausztrália, Egyesült Arab Emírségek, Omán, India, Jordánia.

Melyik a kedvenc helyed a világon? 

Ez mindig változik és lehetetlen megválaszolni, de óriási kedvenc városaim Koppenhága és Amszterdam, imádom Olaszországot és Franciaországot is, különös helye van a szívemben Balinak és Sri Lankának, és Budapestet és Londont pedig elfogultan-vadimádattal hívom otthonomnak.

Ennyi utazás után hova vágysz leginkább?

Európán belül Norvégiába és Izlandra, tengerentúli helyek közül Kanadába, Mexikóba, Új-Zélandra, Peruba és Brazíliába. Azon helyek közül, ahol már jártam, leginkább Ausztráliába és Indonéziába vágyom vissza.

Hogyan készíted a fotóidat, ha egyedül utazol? 

Az esetek kilencven százalékában megkérek idegeneket, és bár szeretem azt gondolni, hogy csak határozott vagyok, de talán közelebb áll a valósághoz az erőszakos jelző. Konkrétan megmutatom a kiszemelt szerencsésnek szerencsétlennek, hogy pontosan milyen beállítást szeretnék, azt még ötször kihangsúlyozom, hogy az XY épület/hegy/homokdűne TETEJE IS legyen benne, hogy álló vagy fekvő képet szeretnék, majd berohanok a képbe, és ha ezek után mégsem olyan lett, mint amilyet szerettem volna, akkor nem mondom azt, hogy “köszi szia”, csak hogy udvarias legyek és ne fárasszam az illetőt, hanem megkérem még ötször. Ha valaki teljesen reménytelen, állok a helyszínen még fél órát ha kell, amíg jön egy újabb potenciális jelölt. Kicsit illúzió rombolóan hangzik tudom, de mikor olyan helyeken vagyok, ahova talán életemben egyszer jutok el, akkor annyira hajt a láz, hogy olyan fényképeim legyenek, amiket jó visszanézni és azt adják vissza, ahogy én akkor éreztem magam, és nem azt, ahogy három szelfi bot belóg a háttérben, hogy teljes terminátor üzemmódba kapcsolok.

Milyen kamerát használsz?

Az összes fotót, amiket a honlapra, fészbukra, instagramra, bárhova feltöltök, mind a telefonommal készítettem, egy iPhone kamerájával. Utómunkához a Snapseed appet használom.

Leave a Comment